Venteliste til foreningens lejligheder

Foreningens ventelisteer administreres af Waitly, som har udviklet et nemt og transparent system. Står du på ventelisten kan du til hver en tid logge ind på Waitly og se din placering på listen. Oplever du problemer, er det ligeledes Waitly du skal kontakte.

Ekstern venteliste – LUKKET!

Den eksterne venteliste er lukket for opskrivning. Helt og aldeles og hermetisk lukket uden undtagelser. Den var senest åben for opskrivninger 5/10 2020 og det vil blive meddelt her på siden, når den åbner igen. Mails til bestyrelsen eller administrator om optagelse på ekstern venteliste besvares ikke.

Intern venteliste – KUN for andelshavere

Andelshavere i A/B Dannevirke der ønsker at flytte til en anden bolig i andelsforeningen, kan opskrive sig på den interne venteliste via link på foreningens lukkede netværk ProBo. Bemærk at det kun er andelshavere der kan skrive sig på den interne liste – alle andre (herunder også børn af andelshavere) henvises til den eksterne liste.

Sådan fungerer ventelisten

 • Det koster 300 kr om året at stå på den eksterne venteliste. Intern venteliste koster 250 kr om året.
 • Er man ikke aktivt boligsøgende, kan man sætte sin profil til passiv hos Waitly – du beholder din plads på listen, men modtager ikke tilbud.
 • Når en andel udbydes til ventelisten (se vedtægterne §14) sendes den ud til alle der er opskrevet både på intern og ekstern venteliste. Den interne venteliste har 1. prioritet.
 • Er man interesseret i en udbudt lejlighed, skal man markere sig som interesseret inde i Waitly. Er man ikke interesseret, behøver man ikke at give besked.
 • Tal med banken inden du takker ja til en lejlighed, så du er sikker på at finansieringen er på plads!
 • NB: Nyt pr 1/6 2022: For folk på ekstern venteliste gælder det, at hvis man har takket ja til en lejlighed i Waitly ved deadline, men efterfølgende springer fra, når man tilbydes at købe lejligheden, så rykkes man til bunden af listen!

Hvornår kan jeg få en lejlighed?

Foreningen har lejligheder med alt fra 1 til 5 værelser. Det er ganske få 2-værelses lejligheder der er blevet solgt til den eksterne venteliste – langt de fleste kommer ind i en 1-værelses og rykker så via den interne venteliste op i større lejligheder.

For at vurdere dine muligheder for at komme i betragtning til en andelslejlighed, kan du se dit aktuelle nr på ventelisten på din profil hos Waitly. Bemærk at din placering ændrer sig løbende, afhængigt af salg, afgang fra ventelisten samt evt tilgang på den interne liste.

Pr 1/3 2023 er der i alt 284 opskrevne på listen – heraf 77 på den interne liste.

Der sælges typisk 15-20 lejligheder årligt, hvoraf ca 1/3 går til den eksterne liste. Der er mange passive på ventelisten, hvorfor det er set at en lejlighed er gået til nr +100 på den eksterne liste. Da det er umuligt at sige hvornår passive bliver aktive, er det desværre tæt på umuligt at forudsige hvornår det er din tur til at stå øverst på listen – der er ikke andet at gøre, end at byde.

Sørg dog venligst for at have finansiering på plads inden du takker ja til en lejlighed. Er du opskrevet på den eksterne liste, men springer fra efter du har sagt ja til at købe lejligheden, rykkes du til bunden af listen.

Til orientering råder foreningen (2021) over 160 beboelseslejligheder fordelt på:

 • 48 stk 1-værelses
 • 65 stk 2-værelses
 • 30 stk 3-værelses
 • 3 stk 3½-værelses
 • 1 stk 4-værelses
 • 12 stk 4½-værelses
 • 1 stk 5½-værelses

Bygningen er fra 1925 og alle lejlighederne er forskellige, men en 1-værelses vil typisk være i omegnen af 40 kvm, koste 750.000 kr og have en boliggafgift på 2500 kr/md plus forbrug (2024). For lejligheder der har fået altan i 2020 er der desuden et tillæg på ca 400 kr/md.

Vejledende tegning af stueetagen. Sammenlagte lejligheder og evt franske altaner er ikke indtegnet.

Vejledende tegning af 1.-4. etage. Sammenlagte lejligheder og gårdvendte alm. eller franske altaner er ikke indtegnet. Nogle lejligheder på 4. sal er udvidet opad – og for de resterende er det muligt at tilkøbe loftarealet.